:: KaLiAn ::

Rabu, 4 Januari 2012

:: Cuti-cuti di Melaka Wonderland ::

Ketika duduk bersantai bersama-sama keluarga, terkeluar juga rancangan untuk pergi bercuti. Pada mulanya kami merancang untuk ke Gambang. Oleh kerana hujan yang berpanjangan, juga berita keadaan banjir di Pahang dan tempat-tempat lain, maka rancangan tersebut diubah. Setelah bermesyuarah, Melaka  Wonderland menjadi pilihan.

Tiba sahaja di sana, tempat kereta sudah penuh. Jadi, aku menurunkan keluarga  betul-betul di hadapan pintu masuk taman tema air tersebut.
Aku memarkir keretaku sejauh hampir 1km. Jadi, menapaklah jawabnya. Pengunjung memang ramai pada waktu itu. Maklumlah, 24hb Disember 2011. Tiket masuk untuk kanak-kanak berharga RM25.00 manakala untuk dewasa RM30.00. Kanak-kanak yang ketinggiannya kurang daripada 90cm percuma.

Lihatlah foto di bawah, kafetaria dipenuhi pengunjung. Antara syarat masuk ke dalam taman tema air ini ialah tidak dibenarkan membawa makanan. Jadi, makanan perlu dibeli di kafetaria. Harga makanan? Burger ayam dan daging RM4.00. Nasi ayam RM6.00. Harga makanan lain aku tak ingat... Maaf aaa...
Di bawah ini aku paparkan foto pelbagai permainan yang terdapat di sana.Sempat juga berposing. Kami merupakan antara pengunjung yang terakhir pulang.... Macam nak tidur di sana jer...Berapa bintang? Aku beri * * *    ...............  Ok Lah tuuu....

Nak tahu lebih lanjut: https://www.facebook.com/pages/Melaka-Wonderland-Theme-Park-Resort/300814619074

Perlu Maklumat?