:: KaLiAn ::

Selasa, 24 April 2012

:: Warkah Haru ::

Seminggu dua ini kerjaku hanya duduk menghadap komputer riba. Biasalah, sekarang musim pengisian data ke dalam portal NKRA (LINUS) dan SAPS. Duduk berjam-jam, daripada pagi sehingga ke petang. Dengan keadaan talian internet yang boleh diibaratkan seperti kura-kura yang sakit kaki, menambahkan ketensionan dan kestresan. 

Terfikir juga keadaan rakan-rakan guru yang perlu melengkapkan data-data tersebut dalam jangka masa yang telah ditetapkan. Mana nak fikir mengajar, pengisian data dan sebagainya. Aduhai..... Kasihan sungguh.

Sampai sahaja di rumah selepas penat melalui ketensionan seharian, anakku menghulurkan satu lipatan kertas. Anakku meminta aku membaca muka hadapan lipatan kertas itu. 

"Warkah apa pula ni?" hati kecilku berbisik.


Di belakang lipatan kertas itu tertulis..........
Aku mula memulihkan daya ingatanku terhadap nama tersebut. Dengan serta-merta satu wajah comel lagi manis berhidung mancung dan bertocang kemas menerjah kotak ingatanku.


Aku mula bersemangat untuk membaca coretan seterusnya......

Hatiku mula dihimpit perasaan terharu yang melampau selepas membaca isi kandungannya....

Alhamdulillah, keputusan UPSR yang tercatat di atas boleh dikatakan baik......

Untuk makluman, aku pernah bertugas di sebuah sekolah Tamil di daerah Kota Tinggi. Anak muridku ini, kini di dalam tingkatan dua. Aku pernah menjadi gurunya semasa dia darjah 4 dan 5.

Buat Yamuna dan anak-anak murid SJKTJT, papa sayang dan rindu akan kalian. Buatlah yang terbaik untuk diri, keluarga dan negara ini.

::   TeRiMa KaSiH YaMuNa   ::

Perlu Maklumat?